sâmbătă, 27 ianuarie 2007

bancuri

Experiment cu limbrici... Un grup de cercetatori americani a facut un experiment stiintific: patru limbrici au fost pusi in patru borcane separate. Primul limbric intr-un borcan cu alcool, al doilea limbric intr-un borcan cu fum de tigara, al treilea limbric intr-un borcan cu sperma, iar al patrulea limbric intr-un borcan cu pamint. Dupa ce limbricii au petrecut o zi in borcane, s-au deschis borcanele si s-a constatat ca: primul limbric, cel aflat in alcool , era MORT; al doilea limbric , cel din fumul de tigara era MORT; al treilea limbric aflat in borcanul cu sperma era si el MORT. In schimb, al patrulea limbric, care statuse in pamant, era VIU. Lectia invatata din acest experiment: atita timp cat bei, fumezi si faci sex... nu ai limbrici.

Un betiv, pe strada, bate intr-un stalp de iluminat. La un moment dat, un al doilea betiv trece pe langa el, il observa si spune:-Insista, insista, ca e lumina sus!...

"Ce s-a ales de lumea asta, domnule! Stateam duminica in biserica la slujba si o doamna de langa mine scoate o tigara, o aprinde si incepe sa fumeze... Sa-mi scape berea din mana, nu alta!"

Eva culegea flori de nu ma uita in gradina raiului.... la un moment dat il intreaba pe Adam:-Adam, tu ma iubesti pe mine, doar pe mine si numai pe mine?Adam raspunde:-Pe cine altcineva?!!!

Boul si magarul, buni prieteni, termina facultatea si hotarasc sa se intalneasca peste 10 ani sa vada ce a reusit fiecare sa faca in viata.Trec zece ani, se intalnesc. Boul, mare om de afaceri, familie, case, masini, magarul vai mama lui, bugetar, fara familie etc. Boul il invita pe magar acasa sa mai discute. La un moment dat boul primeste un telefon , se scuza si pleaca, nu inainte de a-i spune magarului ca sotia sa o sa aibe grija de el. Magarul vazandu-se singur cu sotia boului se da la ea, reuseste s-o convinga sa se culce cu el dupa care fura ce gaseste prin casa boului si fug amandoi in lume.Morala: nu fi bou. Daca totusi esti bou, ai grija sa nu iei de nevasta o vaca. Dar daca esti si bou si ai si o nevasta vaca, atunci nu-ti fa prieteni magari.

Un hot intra noaptea intr-o casa unde proprietarii erau plecati. Cum tocmai baga banii in sac aude o voce:- Isus te priveste!Se uita el in toate partile si nu vede nimic. Mai incolo baga bijuteriile in sac si iar aude o voce:- Isus te priveste!Se uita hotul si vede un papagal. Papagalul ii zice:- Pe mine ma cheama Moise da sa stii ca Isus te priveste.Hotul rade si intreaba:- Ce tâmpit isi boteaza papagalul Moise?Papagalul:- Acelasi tâmpit care si-a botezat dobermanul Isus.

U.H.E. Ramnicu Sarat




"UHE=uzina hidroenergetica"

urbea noastra....
















Masivul Penteleu-traseu



Masivul Penteleu cuprins între văile Bâsca Mica si Bâsca Mare este cel mai mare masiv, având si altitudinea cea mai mare 1772 m. Localităti de acces: Gura Teghii, Siriu (urmând drumul tehnologic al barajului Ciresu - Surduc, traseu descris în continuare ).
" Falnic si luminos se ridică-n fund(al) blândul rege al atâtor înăltimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păsuni, cu cele mai încântătoare si mai bogate plaiuri din tot cuprinsul Carpatilor nostri." - Alexandru Vlahuta

Am ales acest traseu fiind cel mai scurt si usor accesibil pe timp uscat cu autoturismul (prima parte), cu toate cã nu este marcat. Suntem dotati cu o hartã turisticã si o busolã, necunoscând traseul. Drumul pe care-l parcurgem cu autoturismul, pleacã de la Siriu Cabana 14 Scaune - Muchia Coceanu - Table - Gura Bâsculitei - Canton Silvic Tisa.

La 10km. de la vilã, avem prima imagine a Vârfului Penteleu-vedere stanga.
Dupa 25 km. parcursi ajungem la Cantonul Silvic Tisa- vedere dreapta.

In apropierea cantonului, pârâul Tisa se varsã în Bâsculita.Din acest punct începem urcusul , pe partea dreapta a pârâului Tisa, urmând drumul de tractor pâna la intersectia acestuia cu drumul auto forestier Tisa.(cca.10 min.) Mergem pe drumul auto forestier pâna la capãtul acestuia, (unde gãsim înscris pe o piatra hm.23).Urmãm la stânga pe un drum de tractor ce strãbate o pãdure de conifere.Traversãm douã izvoare si lãsam la stânga câteva drumuri de tractor, urmând poteca bine conturatã dea coasta ca o alee. Drumul se continuã printr-o pãdure tânãra de foiase si conifere, panta fiind la început mai accentuatã, apoi mai domoalã.

Dupã o ora si un sfert am ajuns in golul alpin unde ne intersectãm cu drumul care urcã dispre Valea Cernatului. Din acest loc se vede Statia Meteo si Vârful Penteleu-vedere dreapta.
Un ultim popas la Statia Meteo unde ne refacem fortele, moment în care o parte din camarazii de drum au fortat ritmul ptr. a ajunge primii. In final, dupã 2 ore si jumãtate de urcus, ne bucurãm cu totii de minunatele peisaje în care distingem masivele Podu Calului si Siriu, iar in fundal Ciucasul, Muntii Vrancei cu Vârful Goru si Lãcãuti.